Hintsanen_Sälekivi_FB_juliste

Päivi Hintsanen ja Timo Sälekivi ovat pitäneet useita näyttelyitä samoissa näyttelytiloissa, mutta heidän ensimmäinen varsinainen yhteisnäyttelynsä oli keväällä 2014 Berliinissä, Galerie Pleikussa. Nyt Höyry-galleriassa on esillä sama yhteisnäyttely, täydennettynä muutamilla uusilla teoksilla.

Näyttely sai melkein nimen: Les Pieds dans l’Eau. Berliinin näyttelymatkalla lentokoneessa olleessa lehdessä oli lyhyt artikkeli ranskankielisestä ilmaisusta, joka karkeasti käännettynä tarkoittaa ”jalat vedessä”. Ilmaisulla kuvataan esimerkiksi aivan rannalla sijaitsevia kaupunkeja, kyliä ja asuntoja. Koska kumpikaan ei puhu ranskaa, ranskankielinen näyttelyn nimi olisi tuntunut päälleliimatulta, mutta ilmaisu kuitenkin kuvaa näyttelyä hyvin. Yhteisnäyttelystä huolimatta kokonaisuutta ei suunniteltu yhdessä. eikä etukäteen edes tiedetty, mitä toiselta näyttelyyn tulee, mutta näyttelytöitä ensimmäistä kertaa ripustettaessa huomattiin, että sama visuaalinen teema toistuu kummankin töissä. Vettä ei välttämättä kuvissa näy, mutta meri – merellisyys – on läsnä.

Hintsasen ja Sälekiven teokset on tehty eri tekniikoilla, mutta ne ovat kotoisin samasta maailmasta. Hintsanen työskentelee tietokoneella ja työstää erilaisilla digitaalisilla sekä analogisilla kollaasitekniikoilla valokuvapohjaisia pigmenttimustevedoksia, Sälekiven tekniikkana on akryylimaalaus. Kummankin taiteilijan teosten maailma kuitenkin pakenee jonnekin toden ja tarun rajamaille; niitä yhdistää samanlainen yhtäaikainen realistisuus ja epätodellisuus – ja osittain myös hienovaraisiin sävyihin perustuva värimaailma.

Päivi Hintsanen & Timo Sälekivi
Höyry-galleria 2.8.-31.8.2014
Korpilahden satama, Jyväskylä
Tapahtuman FB-sivu: facebook.com/events/1457998774461110 – saa jakaa!