Tero Annanolli / Kansainvälinen betonisymposium, Elisaari14

Tero Annanolli / Kansainvälinen betonisymposium, Elisaari14

Kuka olet, mistä tulet?
Kuvataiteilija, taidepedagogi, taiteilija-kehittäjä. Olen syntyisin Kokkolasta.

Miten sinusta tuli taiteilija?
Kun 5v sain päiväkodista kotiin muovailemani veistoksen Mummo ja kissa keinutuolissa, ajattelin, että ehkä käsieni kautta voin välittää muille ajatuksiani ja tunteitani.

Käytät useita erilaisia – ja innovatiivisiakin – tekniikoita. Osaatko nimetä itsellesi tällä hetkellä läheisimmän tekniikan?
Käytän kierrätyskankaita ja lehtimetalleja sekä sovellan vanhoja kuvaamisentapoja nykymateriaaleille. Viimeisin käyttämäni materiaali on betoni.

Mitä sinulla on tällä hetkellä työn alla?
Ornamon kansainvälisessä betonisymposiumissa aloittamani betonireliefisarja asiakkaalle. Tarkoitus on aloitella myös uutta tussimaalausta. Ostin Kiinan Qingdaon taidebiennaalin aikana aidot tussisiveltimet ja riisipaperia kiinanlaisen tussimaalarin opastuksella.

Mistä saat inspiraation työhösi?
Matkoilta, asioiden toisin näkemisestä ja väreistä.

Mitkä viimeaikaiset taidekokemukset ovat jääneet mieleesi?
Kiinalaiset, upeat tussimaalaukset, Gustave Dorén kuvitukset ja maalaukset Pariisissa Musée d´Orsay.

Nimeä muutama itseäsi eniten innoittanut taiteilija…
Taiteilijoita on useita, riippuu, mitä vuosisataa tarkastelee. Ehkä seuraavaksi minua kiinnostavat mm. Carl Larssonin ja Anders Zorn työskentely-ympäristö Ranskassa. Minulle on myönnetty Suomen Kulttuurirahaston työskentelyapuraha puoleksi vuodeksi Hôtel Chevilloniin, Pariisin lähelle. Alue on pysynyt melkein muuttumattomana sadan vuoden ajan ja alue kuuluu Unescon suojelukohteisiin.