Anne Mäkelä, kutsu

Anne Mäkelän näyttely Ilmapiiri
Galleria Mariassa
3.4.-29.4.2016

Tervetuloa avajaisiin lauantaina 2.4. klo 12-14!

Mikä on tärkeintä kodissa? Tätä Anne Mäkelä ajattelee paljon. Millainen on hyvä ilmapiiri? Mistä on kyse, kun talo vie asukkailtaan voimat?

Hyvä ilmapiiri on sellainen, jossa ihmiset ja eläimet viihtyvät, ja kaikilla on turvallista olla, taiteilija kiteyttää. Tästä ajatuksesta ovat saaneet alkunsa näyttelyn teokset, joissa kuljetaan pihapiirissä, keritään auki suvun tarinaa ja tehdään uusia suunnitelmia.

Eletty elämä saa näkyä niin kodissa kuin Mäkelän taiteessakin: hän tutkii talojen historiaa ja kivijalkoja, tekee tunnelmista grafiikkaa, löytää ja sommittelee. Onnenkantamoiset ja intuitiot kuljettavat kuvia eteenpäin.

Grafiikan tekemisessä on paljon samaa kuin taiteilijan lapsuuden lempipuuhassa, majojen ja lumilinnojen rakentelussa. Oksien ja lumen sijasta Mäkelä rakentaa nyt paperilla, viivoilla ja maanläheisillä väreillä.

Näyttelyn teoksissa toistuva ympyrä kertoo, että elämä kuljettaa eteenpäin, eikä mihinkään ole pakko takertua. Mäkelä luo teoksiinsa ilmapiirin, historian ja tarinoita, ja ojentaa ne sitten vieraanvaraisesti eteenpäin. Marian Gallerian intiimissä tilassa on juuri oikeanlainen tunnelma kohtaamiseen. Ole hyvä: katso ja herkuttele.

Raisa Jäntti
taidekriitikko

www.annemakela.fi

Galleria Maria
Mariankatu 14, 00170 Helsinki
Avoinna ti-pe: 12.00-17.00, la-su: 12.00-15.00
www.galleriamaria.fi