Tero Annanolli työskenteli SKR- Hotel Chevillonissa 1.8.2015-31.1.2016 
Mistä residenssi on tehty? – kulkemisesta oman luovuuden lähteille, ympäristön vaikutteista, maalaamisesta

Tero Annanolli työskenteli SKR- Hotel Chevillonissa 1.8.2015-31.1.2016 

-Residenssi oli loistava paikka irrottautua arjesta ja asettua aivan uuteen ympäristöön. Myös residenssin pitkä historia toi oman charminsa. Fontainbleaun metsät olivat uskomattoman kauniita ja kylä, jossa residenssi sijaitsi, oli kaunis pikku tuppukylä. Valo oli erilainen ja myös värit. Vei oman aikansa, että tutustui uuteen väripalettiin. -Vaikutteet näkyvät myöhemmin töissä.

Chevillonissa oli parasta maaseudun rauha ja hiljaisuus ja myös se, että tapasi uusia ihmisiä. Haastavaa oli, että ateljee ei ollut heti toimintakunnossa: katossa oli kosteusvaurioita ja sähköt olivat poissa muutaman viikon, joten illalla ei voinut työskennellä. Mutta ajan käytin hyödyksi pyöräilemällä lähiympäristössä ja keräämällä uusi ideoita. Myös nettiyhteys toimi huonosti. Yllättävää oli se, että pääkieli residenssissä oli ruotsi, sillä suurin osa taiteilijoista tuli Ruotsista. Tämän vuoksi ruotsin kieltä pääsin taas aktivoimaan. Toukokuussa työskentelen Roomassa, Circolo Skandinavossa, joten ruotsin kielestä on hyötyä. Pohjoismainen yhteistyö on aina kiinnostanut minua. 

www.annanolli.com

Lisää Suomen Kulttuurirahaston blogissa:
tieteestajataiteesta.fi/rauhaa-ja-inspiraatiota-taiteilijaresidenssissa/