Anne Mäkelä: Suvun tarina

Anne Mäkelä: Suvun tarina
Ilmapiiri-sarjasta, 2016
Tekniikka: telaus, etsaus, akvatinta, chine-colle.
Koko: 34x95cm

Anne Mäkelä kertoo teoksistaan: Ilmapiiri-sarja käsittelee kodin ja elinympäristömme rakenteita. Mistä syntyy hyvä ja turvallinen ilmapiiri, jossa ihmiset ja eläimet viihtyvät ja jokaisella on oma paikkansa. Suvun tarina -työ kertoo perheen tarinan kolmessa sukupolvessa. Kivijalkaan on dokumentoitu suvun vaiheita, kolme taloa pihapiireineen, ihmiset eri elämänvaiheineen ovat keskiössä…

Raisa Jäntti kirjoittaa Anne Mäkelän taiteilijaesittelyssä: “Anne Mäkelä on rakentanut kotia lapsesta asti. Mistä tahansa käsillä olleesta materiaalista syntyi maja: lumesta, risuista, hiekasta. Hänen taiteensa juuret ovat näissä majoissa, ja laajemmin Pohjois-Karjalassa. Taiteilijan estetiikka kasvaa metsästä. Miltä näyttää sammaloitunut kivi? Miten valo osuu puunrunkoon? [—] Samalla tavalla kuin metsä, koti on ihmisen omaa ympäristöä. Kodin ilmapiiri kasvaa pienistä asioista, eletystä elämästä ja sukupolvien kerroksista.”

Teos on nähtävillä Anne Mäkelän näyttelyssä Ilmapiiri, joka on esillä Galleria Mariassa, Helsingissä 3.4.-29.4.2016.
Lue näyttelytiedote Plankkon sivuilta