Tuomas Hallivuo: Kaupunki elämää, 2015, etsaus, akvatinta.

Tuomas Hallivuo: Kaupunki elämää, 2015, etsaus, akvatinta.

Kuka olet, mistä tulet?
Tuomas Hallivuo, taidegraafikko, syntynyt Haminassa 1968.

Miten sinusta tuli taiteilija?
Mulla on ollut halu tehdä kuvia pienestä pitäen, ja taiteilijan ammatti tuntui luontevalta valinnalta. Jotenkin taide on mun jutttu, kun taas kaupallisempi taideteollisuus on vierasta. Monet tutut yrittivät nuorena houkutella minua sille puolelle, lähinnä vaatesuunnittelijaksi. En innostunut asiasta, vaan halusin olla vapaa taiteilija.

Sinut tunnetaan ehkä parhaiten taidegraafikkona, mutta teet taidetta myös muulla tavoin, esimerkiksi maalaat. Onko jokin tekniikka selkeästi omin? Tai onko tekniikalla ylipäätään väliä?
Tekniikalla on paljon väliä. Metalligrafiikkalaatan työstäminen (piirtäminen) on vähän kuin kirjoittamista sulkakynällä, meditatiivista touhua, silloin olen kotona. Maalaaminen on taas enemmän niinkuin urheilua, fyysistä toimintaa. Maalatessa olen jonkinlaisessa hurmoksessa. Molemmat tekniikat ovat tällä hetkellä yhtä omia.

Mitä sinulla on tällä hetkellä työn alla?
Teen metalligrafiikka teoksia vuoden 2019 Keski-Suomen museon näyttelyyn. Tila on iso ja teoksista tulee suuria joten niiden tekemiseen menee aikaa. Samalla teen isoja puupiirroksia samaan näyttelyyn. Hitaasti edetään. Tarkoituksena on kierrättää näyttelyä muissakin kaupungeissa 2018 alkaen.

Mistä saat inspiraation työhösi?
Monista asioista, elokuvista, kirjoista, arjesta mm. Joskus joku aihio putkahtaa mieleeni, joka sitten jalostuu lopulliseen muotoonsa tehdessä. Joskus yksi aihe johtaa toiseen jne.

Mitkä viimeaikaiset taidekokemukset ovat jääneet mieleesi?
Heikki Marilan maalaukset taidehallissa joku aika sitten teki suuren vaikutuksen. Samoin Anselm Kieferin puupiirrokset Mäntässä.

Nimeä muutama itseäsi eniten innoittanut taiteilija…
Marjatta Hanhijoki, Jean Michel Basquiat, Mauri Kunnas

Tuomas Hallivuo: Syrjähdys, 2016, etsaus, akvatinta

Tuomas Hallivuo: Syrjähdys, 2016, etsaus, akvatinta