Jari Järnström, Säteilyä, 2016, akryyli, spray ja öljy kankaalle, 100 x 100 cm.

Jari Järnström, Säteilyä, 2016, akryyli, spray ja öljy kankaalle, 100 x 100 cm.

Elokuun 2016 teoksena on Jari Järnströmin maalaus “Säteilyä”, jonka valmistumisesta Jari kertoo:

Säteilyä -teoksen (2016, akryyli, spray ja öljy kankaalle, 100 x 100 cm) tein keväällä. Jo alkuvuodesta aloin käyttää muutamia kirkkaita, puhtaita värejä. Syynä siihen oli kun ”löysin” akryylipohjaiset spraymaalit. Niissä ihastuin muutamiin kirkkaisiin värisävyihin kuten neonoranssiin, magentaan ja limen vihreään.

Säteilyä-maalaus oli aluksi täysin abstrakti ja oli sellaisenaan KuumArtin (Keski-Uudenmaan taideseuran) vuosinäyttelyssä. Näyttely-yleisö kyseli, että missä on minulle tyypillinen ihminen, joka on mukana lähes kaikissa teoksissani. Joten tämän näyttelyn jälkeen lisäsin siihen ihmisen: hattupäisen mieshahmon. Nyt teos näytti valmiilta. Figuurin ympärillä on neonoranssia väriä. Ihmistä ympäröi kirkas, säteilevä väriaura. Tämän työn nimi viittaa värisäteilyyn mutta myös vaikka ydinkatastrofiin.

Värien kanssa työskentely on tasapainoilua, kun lisäät jotain kuten neonoranssia, niin se saattaa ”syödä” kaikki muut värit himmentäen ne. Tässä työssä mielestäni saavutin värien tasapainon, vaikka maalauksen värit ovatkin räikeitä.

Maalaus on mukana Helsingin juhlaviikkojen Art Goes Kapakka -näyttelytapahtumassa 18.-27.8.2016 Vaelsa-ravintolassa (Pohjoisesplanadi 9, Helsinki)
http://vaelsa.fi/
http://www.artgoeskapakka.fi/