Plankko Popup 2016

Plankko PopUp
2.11.-30.12.2016

Taitomaailma / Craft Corner
Unioninkatu 26
Helsinki
https://www.facebook.com/plankkopopup/

Marras- ja joulukuussa 2016 Plankko vieraineen esittäytyy PlankkoPopupissa Taitomaailma-tilassa Helsingissä. Yhteensä näyttelymäiseen popup-kauppaan osallistuu kaksitoista ammattitaiteilijaa ympäri Suomea: plankkolaiset Päivi Hintsanen (Jyväskylä), Jari Järnström (Helsinki), Anitta Ruotsalainen (Porvoo/Helsinki), Timo Sälekivi (Jyväskylä) ja Mika Vesalahti (Helsinki); sekä Plankkon mukaan kutsumat taiteilijat Mari Antjärvi (Jyväskylä), Hanna Holma (Helsinki), Aino Kajaniemi (Jyväskylä), Raija Korppila (Lapaluoto), Juha Laakso (Lapaluoto), Virpi Lehto (Joutsa) ja Ulla Remes (Kuopio).

Virkeitä vastakohtaisuuksia

Plankko Popup juhlistaa erilaisten taiteilijoiden erilaista kädenjälkeä. Popupiin osallistuvat taiteilijat tekevät sekä teknisesti että sisällöltään hyvin erityylisiä teoksia: niin maalauksia, grafiikkaa kuin tekstiilitaidettakin. Kovaa pintaa, ja pehmeää; raavittua ja sileää. Isoa ja pientä, ja jotain siltä väliltä. Teosten väriskaala vaihtelee hyvin vähäeleisistä harmaansävyistä räiskähteleviin ja kirkkaisiin väreihin, ja muotokieli maanläheisestä yksinkertaisuudesta riehuviin viivoihin ja pirskahteleviin pintoihin. Siis taidetta moneen makuun ja kaikenlaisten kotien seinille.

Piristystä omaan arkeen tai arvonsa säilyttäviä lahjoja

Plankko Popupissa voi tehdä taidehankinnan ilman välikäsiä – taidetta suoraan taiteilijoilta.
Popupissa ei myydä halpaa taidetta halvalla, vaan arvokasta taidetta edullisesti. Kuvateosten lisäksi Plankko Popupiin tulee myyntiin mm. kortteja useilta taiteilijoilta ja muuta pientä kivaa yllätystä – sopivia pieniä juttuja lahjoiksi tai lahjojen kylkiäisiksi.

Ei vain teoksia seinillä…

…vaan elävä tila, jossa on mahdollisuus tavata taiteilija! Taiteilijat päivystävät Plankko Popupissa kukin omalla vuorollaan ja kertovat mielellään lisää sekä omista että muiden teoksista. Lisätietoa julkaistaan ennen tapahtuman alkua (lokakuusta lähtien) ja koko tapahtuman ajan Plankko Popup -facebook-sivulla, ja sivuilta voi seurata muutenkin, mitä tilassa tapahtuu!

Plankko Popup-sivu Facebookissa: https://www.facebook.com/plankkopopup
Instagram, Twitter #PlankkoPopup #Plankko

Tervetuloa teosten pariin!

Plankko Popup