Kirsi Neuvonen: Mielenmaisema: Hyökyaalto. 2016, monotypia, hiili- ja lyijykynäpiirros

Kirsi kertoo teoksestaan:

Tein vuoden 2016 syksyllä sarjan suurikokoisia monotypioita. En ole aiemmin tehnyt monotypioita, joten tekniikka ja vedostusprosessi piti ottaa ensimmäiseksi haltuun. Uuden tekniikan valintaan vaikuttivat muutama vuosi sitten markkinoille tulleiden vesiliukoisten metalligrafiikan painovärien soveltuvuus myös maalaamiseen.

Toinen syy oli kokeilla miltä tuntuu vapauttaa itsensä perinteisestä tekniikasta, jossa syövytän kuvan painolaatalle. Prosessien luonteet ovat aivan erilaiset. Kun tarkastelee monotypian työprosessia, on se spontaania, hetken taidetta ja fiiliksentavoittelua, kun taas metalligrafiikan laattojen valmistelu edellyttää tarkkaa suunnittelua etukäteen, sisältää useita työvaiheita ja pitkän prosessin aikana on mielikuva teoksesta pidettävä tarkkana mielessä.

Lähdin tekemään isoja töitä koska halusin nauttia pintojen rakentamisesta ja siveltimen käytöstä oikein kunnolla. Halusin jättää tilaa roiskeille ja valumille mutta myös valkoiselle pinnalle.