Päivi Hintsanen – Kuukauden taiteilija
Grafoteekki 2.-27.8.2017
Pieni Roobertinkatu 10, Helsinki
Avoinna ti-pe 11-17, la-su 12-16

Grafoteekin Kuukauden taiteilija -näyttelyt esittelevät Suomen Taidegraafikot ry:n jäsentaiteilijoita.

Päivi Hintsasen näyttelyssäon esillä yli kolmestakymmenestä pienestä teoksesta koostuva Hyvän ja pahan kyynelpuu sekä uusia teoksia Kyyneltäjät-sarjasta. Molemmat teossarjat kuuluvat Hintsasen parhaillaan työstämään Kyyneltarha-kokonaisuuteen. Sen teoksissa kyyneleet ovat esillä muodossa tai toisessa – puissa, taimissa, kimpuissa ja hedelminä; surun tummat, vihan punertavat, ilon hehkuvat ja onnen sädehtivät.

Hyvän ja pahan kyynelpuun itsenäiset, uniikit teokset on toteutettu erilaisilla sekatekniikoilla (pääosin rakennusaineita ovat olleet pigmenttisiirto kierrätysvanerille, akryyli, hiili, lyijykynä, pigmenttitussi, monotypia). Kyyneltäjät-sarjan työt ovat pigmenttimustevedoksia (editio 30).