Timo Sälekivi: Kattomaisema. 2017, akryyli kankaalle, 120cm x 160 cm

 

Teos on jatkoa kattomaisemien sarjalle, joka tosin sisältää useampia teossarjoja (tai niiden alkuja). Tämänkertainen inkarnaatio on instrumentaaliversio, koska mukana ei ole lintuhahmoja, kuten aiemmissa kuvaelmissa.

Maalauksen lähtökohtana oli alunperin kesäkuussa 2016 soutuveneessä Jyväskylän Palokkajärvellä vihkoon luonnosteltu kuva, työnimeltään ”tukikohtakartano”. Lopullisen työn versio on yksi monista, etenkin oikeanpuoleinen talo on joka luonnosessa erilainen. Tähän versioon vaikutti kyllästyminen hahmottelemiini mustiin kattoihin, joista ei tuntunut tulevan mitään. Mielikuva ränsistyneestä vaaleasta peltikatosta tuli jostakin tänä kesänä ja loka-marraskuun aikana tein maalauksen Tourulan Kuvataiteilijoiden avoimia ovia varten valmiiksi.