“Näin raitiovaunussa taidemaalari Vincent van Goghin näköisen miehen. Miehellä oli mukanaan kissa, jolle hän jutteli koko matkan ajan. Sattumalta olin juuri maalaamassa teosta, jossa on van Goghin näköinen mies. Tämä kohtaaminen raitiovaunussa jäi askarruttamaan mieltäni ja jatkoin teeman käsittelyä maalaamalla lisää teoksia, joissa on hahmoja, jotka muistuttavat Vincent van Goghia.”

Jari Järnströmin samanniminen näyttely, Vincentin näköinen mies, on esillä Galleria Aarnissa 31.1.–24.2.2018 (Heikintori, Tapiola, Kauppamiehentie 1, Espoo).

“Näyttelyssä on esillä maalauksia, joissa yhdistän abstraktia ja figuratiivista kuvailmaisua. Taustan maalaan akryylimusteilla, akryyliväreillä, spraymaaleilla ja viimeistelen työt öljyväreillä. Aiheena minulla ovat näissä teoksissa miehiä ja naisia sekä androgyynejä. Työskentelyn aloitan taustan maalaamisella action painting –tekniikalla jolla syntyy lennokasta abstraktiota, jossa hetkellisyys pääsee esille. Värit saavat valua ja levitä vapaasti. Veden ja akryylivärin virtaus muodostavat maalauspinnalle erilaisia läiskiä, lammikoita ja roiskeita. Tämän päälle jatkan öljyväreillä hitaammin ja harkitummin. ”

“Käytän maalausteni figuurien ja kasvojen lähteinä kuvia Internetistä. Kuvat häivytän alkuperästään niin että ne eivät enää rinnastu alkuperäisiin. Kuvavalintani ovat heijastuksia ajassamme liikkuvista ilmiöistä.”