– Magnolia I, 2018, fotogravyyri, editio 20, 31 x 44 cm –

 

Magnoliapuun katveessa

Raija Korppila kertoo teoksistaan:

Olin 2016 keväällä Riiassa ja vierailin Latvian yliopiston kasvitieteellisessä puutarhassa. Kevään saapuminen oli myöhässä ja sää oli kolea, joten puutarhan näkymä oli paljas ja värimaailma oli lähempänä ruskeaa kuin kevään vihreyttä.

Alue on suhteellisen laaja ja tunnelma puutarhassa oli pysähtynyt, mutta jonkin aikaa käveltyäni saavuin aukealle ja löysin täydessä kukassa olevan magnoliapuun. Puu oli kookas, sen lomaan pystyi menemään: puun oksisto ja kukat kylpivät valossa ja kaikkialla oli hienoinen magnolian tuoksu.

Magnolian kasvuhistoria ulottuu kauas, jopa sadan miljoonan vuoden taakse. Kasvilla on ollut symbolinen merkitys eri kulttuureissa. Esimerkiksi Kiinassa magnolia on valaistumisen symboli. Kukinto kantaakin olemuksessaan ajatonta ja arvoituksellista kauneutta.

Olen toteuttanut teokset fotogravyyritekniikalla.

 


– Magnolia II, 2018, fotogravyyri, editio, 20, 18 x 20 cm –