Kuvataiteilija Tero Annanolli ja maisema-arkkitehti Ella Kautto

Kristiina Huttusen vetämä Tyykistä tulevaisuuteen –kehittämishanke selvitti, miten Forssan museon hoidossa oleva ainutlaatuinen tekstiiliperintö saataisiin nykyistä paremmin esille ja kaupunkilaisten iloksi ja hyödyksi. Yhdessä kaupunkilaisten kanssa hauduteltiin kaksi komeaa suunnitelmaa. Hanke- ja toimintasuunnitelma uudeksi Kuosikeskukseksihahmottelee nykyisen tekstiilimuseon ja –arkiston yhdistymisen moderniksi palveluarkistoksi. Kuvataiteilija Tero Annanollin ja maisema-arkkitehti Ella Kauton Kuosien kaupunki –konseptisuunnitelma puolestaan on innostava esitys siitä, miten Forssa heräisi uuteen kukoistukseen Kuosien kaupunkina.

Forssan museon tekstiiliaarteista alkunsa saaneet Kuosivisiot valtaavat Linja-autoaseman (Vapaudenkatu 4) Forssa-viikon (19.5.-26.5.2018) ajaksi. Esillä on Kuosien kaupunki –konseptisuunnitelma ja tekstiilikokoelmaa esittelevä pop-up-näyttely sekä Metropolian Ammattikorkeakoulun tekstiilisuunnittelun opiskelijoiden kuositulkintoja. Näyteikkunaosuuksiin voi tutustua mihin aikaan tahansa, ja sisätilojen näyttelyt ovat avoinna ma-pe 10-17 ja la 10-14.

Tyykistä tulevaisuuteen-hanke toteutui Euroopan maaseudun kehittämisen maatalousrahaston ja Finlayson Oy:n tuella.

Yhteistyössä:
Art Annanolli Oy, Forssa Fabric Oy (Rykkeri), Metropolia Ammattikorkeakoulu, Forssan ammatti-instituutti