Päivi Hintsanen: Fragmentti II. 2017, monitekniikka vanerille (~27 x 26 x 1 cm)

Plankkon elokuun 2018 teoksena on Fragmentti II, joka on Päivi Hintsasen elokuussa ilmestyvän Kyynelpuutarhurin päiväkirja -julkaisun kansikuvana. Päivi kertoo teoksestaan:

“Fragmentti II kuuluu Kyyneltarha-kokonaisuuteen ja viiden Fragmentti-teoksen sarjaan. Teos on ollut esillä muutamassa näyttelyssä, ja niissä se on ollut outo, äänetön sivustakatsoja. Itselleni se on kuitenkin monilla tavoin merkityksellinen työ – enkä osaa tarkemmin selittää miksi niin on.

Alunperin Fragmentti-sarja valmistui, kun halusin kokeilla pigmenttisiirtotekniikan yhteyteen kehittämääni omaa maalauksellista tekniikkaani. Minun oli tarkoitus ensin vain kokeilla tekniikkaani ja tehdä sitten varsinaiset teokset sen jälkeen, kun olisin nähnyt toimiiko tekniikka vai ei. Mutta kuvista tulikin jo ensimmäisellä kerralla juuri sitä, mitä piti.

Valitsin työn ensimmäisen Kyyneltarha-näyttelyni julistekuvaksi, ja huomasin itsekin, että julistekuvana se on turhan huomaamaton ja hiljainen, siinä ei kertakaikkiaan ole minkäänlaista julistavuutta. Se vain on, ja muiden ilmoitusten täyttämällä ilmoitustaululla helposti hukkuu ruuhkaan – katsoja näkee sen vain, jos on aivan lähellä.

Silti valitsin työn itseoikeutetusti Kyynelpuutarhurin päiväkirja -kirjani kansikuvaksi. Minulla oli toki kannen valintaprosessin aikana muitakin vaihtoehtoja, mutta kerran Fragmentti II -teosta kanneksi kokeiltuani, tarkoitukseen ei enää sopinut mikään muu kuva.
Se lienee kirjan kantena samalla tavalla huomaamaton ja hiljainen kuin oli julisteessakin, mutta ehkä juuri se on sen tehtäväkin.”

Päivi Hintsanen
Kyynelpuutarhurin päiväkirja
Kirjan julkkarit lauantaina 25.8. klo 14
Galleria Aarni, Espoo (Heikintorin kauppakeskus, Kauppamiehentie 1, Tapiola)
Lisätietoa kirjasta: https://www.facebook.com/kyynelpuutarhuri/