– Timo Sälekivi: Sankari. 2018, akryyli kankaalle, 120 cm x 90 cm. –

 

Joulukuun 2018 teoksena on Timo Sälekiven “Sankari”, josta taiteilija kertoo näin:

”Sankari” on toinen kahdesta alun perin kevään 2014 näyttelykokonaisuuteen tarkoittamistani mutta tuolloin kesken jääneistä maalauksista. Silloisesta vaiheesta ei tosin ole paljon muuta jäljellä kuin pohjastruktuuri, jonka tein pääosin vaahteranlehdillä valkoiseen akryylimaaliin.

Vielä pari vuotta sitten kuvan etualalla oli osittain maahan vajonnut makaava hahmo, joka linnunkallollaan kurotti katsomaan oikealle, valoon päin. En saanut sitä kuitenkaan toimimaan, joten kuva jatkoi muuttumistaan. Lopullisen version lintuhahmot saivat muotonsa tämän vuoden aikana.

Maisema on kuvitteellinen, rakennus ei ole mikään olemassaoleva, ainakaan tietääkseni.