Anne Mäkelä – Poikkeama. Telaus, etsaus, akvatinta, syväsyövytys, koko 28cmx41cm, 2011.

Kuvataiteilija ja taidegraafikko,  Tampere
www.annemakela.fi

 

Olen Kotoisin Joensuusta, missä olen viettänyt lapsuuteni ja nuoruuteni. Pirkanmaalainen olen ollut vuodesta 1999, nykyisin asun ja työskentelen Tampereella .  Pääpaino taiteellisessa tuotannossa ovat metalligrafiikka ja öljyvärityöt.  Grafiikan vedoksissa olen erikoistunut EV-vedossarjohin, jotka ovat uniikinomaisia vedoksia, joissa väri ja muoto vaihtelevat. Vedostan kaikki työt itse.

Tällä hetkellä tuotannossani on kaksi pääsarjaa: Kulmakiviä-sarja, joka käsittelee kotiseutu- ja kulttuuri-pääomaa, sekä Itämeri-sarja, joka käsittelee meren tilaa ja sen yhdeksän rantavaltion asukkaita. Itämeri-sarjaan kuuluu noin 30 grafiikan työtä ja öljyväriteoksia.  Osan vedoksista kiinnitän  merestä löydetyille ajopuille, perälaudoille ja teljoille.

Teokseni ovat helposti lähestyttäviä ja niissä on jokaisessa oma tarinansa. Vedosvalikoima on kattava eri kokoluokissa.  Teen mm.  yrityksille tilauksesta sarjoja eri teemojen mukaisesti.

Olen ymmärtänyt olevani ihminen, jolle monien asioiden yhtä aikaa tekeminen on verissä ja kaipaan myös  taiteelliseen työhöni  vaihtelua.
Olen toiminut koko taiteellisen toiminnan ajan yrityspohjalta ja kouluttanut itseäni  työn ohella.    Pidän  taiteellisen työn ja yksityisyrittämisen yhdistelmästä, vaikka päiväni ovat kiireisiä, voin itse vaikuttaa niiden  sisältöön.

Nautin elämästä energisen ja toimeliaan perheeni kanssa.