Katri Heinänen: Illalla sytytetään lyhty , 2012.

Katri Heinänen: Illalla sytytetään lyhty, 2012.

Taidegraafikko, kuvataiteilija, Tampere
katri.heinanen.net
Facebook-sivu

Olen valmistunut taidegraafikoksi Satakunnan ammattikorkeakoulusta, Kankaanpäästä vuonna 2005. Asun ja työskentelen Tampereella.

Aiheeni saan niistä asioista, mitä teen ja mistä pidän – oikeastaan vähän kaikesta. Teoksiani yhdistääkin enemmän materiaali, vaneri, kuin aihemaailma. Vaneriin tutustuin jo opiskeluaikoina. Tein serigrafioita, mutta en pitänyt paperista vedostuspohjana, sillä väripinnat jäivät mielestäni latteiksi. Päätin kokeilla vaneria, sillä syyt oliva kauniita ja toivat valmiin kuvioinnin tasaisille väripinnoille. Kokeilu onnistui ja innostuin. Myöhemmin olen löytänyt vanerista myös muita hienoja puolia kuten sen, että se sallii työstämisen: väriä voi huoletta rapsutella, pestä tai hioa pois ja taas lisätä. Tällä tavalla väripintoihin saa lisää vaihtelua.

Teen teokseni useimmiten sekoittamalla eri tekniikoita: käytän silkkipainoa, telaan, piirrän, lisään valokuvaa tai lyöntimetallia, jne. Tekniikka palvelee aina aihetta. Jos aihe vaatii piirrosjälkeä, silloin täytyy piirtää. Jos teokseen tarvitaan tasainen ja kevyt väripinta, silloin kannattaa tehdä se silkkipainolla. Teokseni ovat usein uniikkeja. Teen joskus myös syrjähyppyjä grafiikasta maalaukseen tai kolmiulotteisten teosten maailmaan, sillä kyllästyn helposti. Taide merkitseekin minulle vapautta tehdä juuri niin kuin haluan.

 

Teoksia

Jos olet kiinnostunut teoksista, ota yhteyttä: Katri Heinänen, katri (at) heinanen.net

Teokset on rajattu pikkukuviin, mutta saat ne klikkaamalla auki suurempina. Voit siirtyä kuvasta toiseen nuolinäppäimillä.

Katri Heinänen: Pyykkipäivä, 2015 140 x 50 cm väritelaus, lyöntimetalli ja pigmenttituloste vanerille 1300 euroa

Katri Heinänen: Pyykkipäivä, 2015
140 x 50 cm
väritelaus, lyöntimetalli ja pigmenttituloste vanerille
1300 euroa