Laura Miettinen: Drifted relics, pigmentinsiirto rantaan ajautuneille kappaleille, 2015

Laura Miettinen: Drifted relics, pigmentinsiirto rantaan ajautuneille kappaleille, 2015

Taidegraafikko, Turku
laura.miet (at) gmail.com
lauramiettinen.net
http://www.kuvataiteilijamatrikkeli.fi/fi/taiteilijat/2263

Laura Miettinen
Olen syntynyt 1968 Helsingissä ja opiskellut ja työskennellyt Turussa vuodesta 1991 asti.

Olen koulutukseltani taidegraafikko ja opetan grafiikkaa Turun ammattikorkeakoulun kuvataiteen koulutuksessa. Taidegrafiikka on jo joitakin vuosia ollut minulle laboratoriomenetelmä, jolla opettaessani tulen tehneeksi kokeiluita, jotka saattavat olla taidetta.

Pääasiassa käytän pigmentinsiirtomenetelmää, joka perustuu kuva-aineistoon, jota kerään kuvaamalla näkymiä tai ilmiöitä tai olioita, joiden metafysiikka puhuttelee minua.

Työskentelyäni ohjaa tarve aistia näkymän tai ilmiön metafysiikka ja pyrkiä tuomaan siitä jotain esiin taiteen keinoin. Tilallisen kokemuksen suunnittelu näyttelyyn on oleellinen tässä pyrkimyksessä. Olen kenties romanttisesti sukua objektioirientoituneelle ontologialle. En havittele ilmiöiden totuutta vaan niiden suhteita toisiinsa, maailmanhistoriaan ja käsitteiden viittauksiin.

Jos mahdollista, teen teokset tiettyyn tilaan, johon suunnittelen dramaturgian sen katsomiskokemukseen; tilallisuuttani hallitsee ajatus hiljaisesta esityksestä, jossa katsoja kokee tarinan kulkiessaan näyttelytilassa.

Olen myös suuresti nauttinut antautuessani sille, mitä meri tarjoaa; kuten teossarjassani Drifted relics. Kaikki poimimani, rantaan ajautuneet kappaleet, saivat oman vahvan äänensä – ja tarina sijaitseekin hyvin pienessä tilassa, vitriinissä.