Raija Korppila: Flora I, 2017, fotogravyyri, 20 x 20 cm, Editio 30

Taidegraafikko
www.kuvataiteilijamatrikkeli.fi/fi/taiteilijat/3232
www.taiko.fi/raijakorppila
Facebook-sivu

Asun ja työskentelen Raahessa. Kotini sijaitsee Lapaluodon kylässä meren äärellä. Ylläpidän yhdessä mieheni taidegraafikko Juha Laakson kanssa kotimme yhteydessä grafiikanpajaa sekä pajagalleriaa. Työnkuvani muodostuu näyttelyihin ja erilaisiin taidetapahtumiin valmistautumisesta, taideopetuksesta sekä tilaustöiden teosta asiakkailleni.

Olen opiskellut Lahden Taideinstituutissa pääaineinani maalaus ja taidegrafiikka. Opintojen jälkeen perehdyimme Juhan kanssa syvemmin taidegrafiikan eri mahdollisuuksiin ja se vei mennessään. Taidegrafiikan parissa työskentely sopii minulle paremmin, koska siinä on monia eri työvaiheita: aiheen suunnittelu, painolaatan valmistaminen ja vedostaminen. Kuvan siirtyminen laatalta painopaperille on aina taianomainen hetki, josta saa iloa ja energiaa työskentelyyn.

Luonto ja vuodenaikojen vaihtelut vaikuttavat työskentelyyni. Liikkuessani luonnossa tutkin maisemaa ja luonnon yksityiskohtia. Kasvien maailma on kiehtova, mystinen ja intiimi.

Teokseni ovat kertomuksia hetkistä, joita sävyttää nostalginen tunnelma. Pohdin teoksissani ajan tuntua, muistojen kerroksellisuutta ja haurautta.
Työskentelen pääasiassa taidegrafiikan fotogravyyrimenetelmällä. Tekniikan pehmeä jälki toistaa kauniisti sävyjä vaaleasta tummaan ja muistuttaa perinteistä akvatintaa.

Olen Suomen Taidegraafikot ry:n ja Oulun Taiteilijaseura 63 ry:n jäsen. Ammattitaiteilijana olen toiminut yli 20 vuotta ja olen ollut järjestämässä yksityis- ja yhteisnäyttelyitä kotimaassa ja ulkomailla.

Koulutus 
2011-2012 Lahden AMK/ Taideinstituutti, erikoistumisopinnot 
2003-2006 Lahden AMK, Taideinstituutti, kuvataiteilija AMK 
2004 syksy Hanoi University of Fine Arts, Vietnam 
1989-93 Lahden Taideinstituutti

Teoksia

Jos olet kiinnostunut teoksista, ota yhteyttä: Raija Korppila, raija.korppila(at)kotinet.com

Teokset on rajattu pikkukuviin, mutta saat ne klikkaamalla auki suurempina. Voit siirtyä kuvasta toiseen nuolinäppäimillä.

Raija Korppila: Flora II, 2017, Fotogravyyri, 14,5 x 14,5 cm, Editio 30

Taiteilija- ja teosesittelyt Plankkon sivuilla